13 ore pe masa de operaţie. Medicii care i-au pus Alexiei mâinile înapoi au replantat piciorul copilului tăiat de tren

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au reuşit reimplantarea gambei stângi în cazul adolescentului lovit de tren pe 17 ianuarie, în gara din Vatra Dornei. Intervenţia a fost una dificilă, de 13 ore, şi a necesitat o echipă multidisciplinară. 

Din păcate, a fost nevoie ca medicii să îndepărteze splina. „Intervenţia a durat 13 ore, cu osteosinteză gamba stângă – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stânga – echipa de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, splenectomie de necesitate – echipa de chirurgie pediatrică şi susţinerea funcţiilor vitale, plasmafereză, necesitate terapeutică vitală – echipa ATI. Este în ATI sub supraveghere continuă de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, a declarat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Din echipa medicală care a realizat intervenţia de replantare a gambei stângi au făcut parte inclusiv medicii care au salvat şi braţele Alexiei Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile amputate în urma accidentului grav care a avut loc în urmă cu o lună la Paşcani. „Intervenţia chirurgicală a fost desfăşurată cu mai mare dificultate din cauza traumelor asociate, a fost finalizată cu succes deocamdată în speranţa că membrul replantat îşi va păstra viabilitatea în următoarele 24 de ore, aceasta fiind confirmarea că membrul va fi viabil definitiv. Deja am depăşit primele 12 ore, copilul are o evoluţie lent favorabilă fără a instala deocamdată complicaţii locale şi metabolice suplimentare”, a explicat dr. Sidonia Susanu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Accidentul a avut loc marţi dimineaţă, în jurul orei 7.40, iar conform presei locale din Suceava băiatul nu a auzit trenul venind pentru că avea căştile în urechi şi telefonul în mână. Adolescentul a fost transportat mai întâi la unitatea medicală din Vatra Dornei,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on