14%, creștere economică anunțată de Cîțu. Adrian Câciu vine cu cifra pentru finalul anului 2021

Sursă foto: Facebook Adrian Câciu

Economistul Adrian Câciu a comentat declarațiile premierului Florin Cîțu referitoare la creșterea economică.

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat, luni, că analizează mai multe variante pentru reducerea costului contribuţiilor la sănătate, menţionând că se doreşte ca toată lumea care primeşte salariu în România să plătească o contribuţie mai mică.

“Sunt scenarii pe care lucrăm şi vom face acest lucru când vom vedea că această strategie a noastră, această măsură nu va avea un impact asupra deficitului la pensii. Anul acesta avem încasări mai bune. Am luat peste 2 miliarde de lei de la bugetul de pensii pentru că aveam încasări mai bune şi deficitul de fapt a fost mai mic. Mergem pe aceeaşi strategie, încasările sunt mai mari la buget, avem creştere economică, astăzi au venit cifrele îmbunătăţite pentru prima parte a anului – aproape 14% creştere economică. Încasările sunt mai mari cu aproape 9 miliarde de lei, deci sunt lucruri pe care putem să le facem şi nu vom afecta deficitul bugetar. Din contră, vom arăta o scădere a deficitului bugetar“, a explicat Cîţu, potrivit Agerpres.

Adrian Câciu, despre creșterea economică anunțată de premier

În acest sens, DC News l-a contactat pe economistul Adrian Câciu, iar acesta a făcut o radiografie a situației economice în 2021 și a preconizat în jurul cărei valori se va situa creșterea economică la finalul acestui an:

„Primul-ministru, încă în funcție, trage un pic de păr cifrele care au apărut astăzi. Oricine poate vedea că trimestrul II are o viteză de creștere mai mică decât viteza de creștere din trimestrul I, deci încetinește creșterea economică. Per ansamblu, premierul s-a referit la creșterea trimestrul II anul acesta față de trimestrul II anul trecut, dar nu așa se traduce creșterea economică anuală.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on