1Decembrie/ Enache (CCR): Ziua Naţională înseamnă nu doar unitate, ci şi o datorie de a..

Preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache, a transmis, joi, un mesaj de 1 Decembrie, arătând că Ziua Naţională a României înseamnă nu doar unitatea întregului popor, dar şi o datorie a noastră, a tuturor, de a continua, cu şi mai multă fermitate, dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti.

“De 1 Decembrie, începând cu anul 1990, poporul român şi fiecare cetăţean al său, oriunde s-ar afla în lume, sărbătoreşte Ziua Naţională a României. ‘Unirea tuturor celor de o limbă şi de o lege, într-un singur şi nedespărţit stat românesc’ a fost îndemnul lui Gheorghe Pop de Băseşti, cel care a prezidat Adunarea Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. Aceste cuvinte, rostite în urmă cu 104 ani, au dat forţă, încredere şi mai ales au inspirat şi au unit oamenii, iar astăzi, semnificaţia lor este la fel de puternică, prin menţinerea speranţei de unitate a întregului popor”, afirmă Marian Enache, în mesaj.

Potrivit acestuia, “valoarea unificatoare” a zilei de 1 Decembrie ne oferă tuturor prilejul de a celebra împreună un moment crucial din istoria noastră, de a fi parte a unui “pact de fidelitate” faţă de Naţiune şi faţă de istorie, faţă de Constituţie, faţă de lege şi de consolidare a statului de drept şi de glorificare a făuritorilor Marii Uniri.

“Ziua Naţională a României înseamnă nu doar unitatea întregului popor, dar şi o moştenire şi o datorie a noastră, a tuturor, de a continua, şi cu mai multă fermitate, dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti şi de a cultiva valorile universale în care românii au crezut dintotdeauna, precum şi identitatea naţională, independenţa, libertatea şi demnitatea”, menţionează Enache.

În acelaşi timp, spune preşedintele CCR, cinstim spiritul celor care au făcut posibilă această zi şi care au deschis drumul democratic pe care suntem astăzi, eroii noştri,

 » Aflați mai multe informații aici.