20 de jointuri și o sticlă de vodcă – cocktail-ul letal al „măcelarului din Constanța”. Cum motiveză instanța pedeapsa închisorii pe viață

Denis Mustafa – ospătarul din județul Constanța condamnat la închisoare pe viață – a acționat cu „o ferocitate deosebită” atunci când, drogat fiind cu etnobotanice, a intrat în casă peste o familie din comuna Corbu unde a a violat o minoră, i-a ucis tatăl cu o macetă și a rănit-o pe mama acesteia. Înainte de a comite faptele, Mustafa a recunoscut că a consumat „un litru de votcă și 15-20 jointuri”.

Denis Mustafa a început executarea pedepsei la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, acolo unde va sta toată viața. Potrivit noului Cod penal, atunci când Denis Mustafa va împlini vârsta de 65 de ani va putea cere comutarea pedepsei pe viață în cea de 30 de ani, apoi va socoti cât mai are de executat.

Din actele dosarului rezultă că Denis Mustafa s-a drogat cu etnobotanice în seara zilei de 1 iulie 2021, fiind consumator de substanțe psihoactive de 10 ani. În dimineața următoare, înarmat cu o macetă cu lama de 53 de centimetru, cu o cagulă pe față peste care purta o mască Anonymus, Denis Mustafa și-a măcelărit vecinii.

Judecător: „Comportament barbar pe fondul consumului de substanțe”

„Observăm că din probatoriul administrat, cu precădere din planșele fotografice, inculpatul a acționat cu o ferocitate deosebită, lovind victima (…) de nenumărate ori cu un obiect apt să producă decesul, respectiv cu o macetă bine ascuțită înainte, astfel cum reiese din declarația inculpatului, în zone vitale ale corpului, precum capul, toracele, secționându-i mâna stângă, care a fost desprinsă de corp. Mai reținem și că inculpatul a continuat aceste lovituri chiar și după ce victima intrase în agonie, neavând în niciun moment vreun sentiment de compasiune pentru omul al cărui corp îl sfârteca. De asemenea, analizând modalitatea de comitere a celorlalte infracțiuni constatăm, încă o dată, bestialitatea inculpatului care,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on