2017 vs. 2022. Raiffeisen, răsturnare de situație în legătură cu România și tăcerea privind deciziile politice

Reprezentanţii Raiffeisen Bank au transmis, joi, că îşi exprimă surprinderea faţă de votul negativ dat aderării României la Spaţiul Shengen, dar subliniază că nu comentează deciziile politice.

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a amintit de anul 2017 și ce făcea pe atunci conducerea Raiffeisen Bank în România.

Acum Raiffeisen Bank spune că nu comentează deciziile politice, dar ne întrebăm cum s-a numit ieșirea lui Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank România la acea vreme, când protesta împotriva Guvernului Grindeanu, în Piața Victoriei, în 2017? Această mișcare nu a mai fost o reacție la o decizie politică?

Și dacă Raiffeisen Bank România regretă acum decizia Austriei în privința României cu aderarea la Schengen, de ce nu iese conducerea băncii la proteste, așa cum a mai făcut-o în trecut când nu era mulțumită de măsurile propuse de Guvernul Grindeanu?

Mesajul integral transmis de Raiffeisen Bank

Reprezentanţii Raiffeisen Bank îşi exprimă surprinderea faţă de votul negativ dat aderării României la Spaţiul Shengen, dar subliniază că nu comentează deciziile politice.

„În contextul votului negativ pentru aderarea României la spaţiul Schengen, nu suntem în măsură să comentăm asupra deciziilor cu caracter politic, mai mult decât că ne arătăm surprinşi de această decizie. Grupul Raiffeisen Bank International, alături de Raiffeisen Bank România, ca una din cele mai importante pieţe din Europa Centrală şi de Est, este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană şi susţine creşterea economică sustenabilă prin intermediul unei pieţe comune bazată pe liberă circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a băncii.

Reprezentanţii băncii menţionează că Raiffeisen Bank este o bancă locală, care finanţează şi susţine economia românească de 25 de ani, fiind a treia bancă din punct de vedere al creditării în piaţă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on