3 din 10 români care utilizează Internetul au carduri de credit – sondaj Finzoom

Trei din zece români utilizatori de Internet au carduri de credit, rezultă dintr-un sondaj Finzoom.

Un sondaj Finzoom privind utilizarea cardurilor de credit, realizat online la cererea CEC Bank, în luna septembrie, pe un eșantion de peste 2.000 de respondenți din toată țara, arată că trei din zece români au carduri de credit. 

Majoritatea (32%) au spus că au achiziționat un card de credit pentru a avea o rezervă de bani. Totodată, în topul preferințelor se află achizițiile cu plata în rate. 

30% dintre respondenți au un card de credit, 70% au cel puțin un card de debit, iar 24% nu au niciun card. 

Respondenții folosesc cardurile de credit la achiziții de electrocasnice (19%), pentru plata la supermarket (18%) și pentru cumpărături online (17%). Doar 11% folosesc cardul de credit pentru retrageri de numerar, scrie finzoom.ro.

VEZI ȘI: Avantajele plății cu cardul

În noiembrie 2020, Florinel Chiș, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online, a vorbit, pentru DCNews, despre plata cu cardul online vs. plata cash, la livrare. Care sunt diferențele majore și ce argumente vă aduce pentru a alege prima variantă. 

Întrebat despre avantajele plății cu cardul online pentru companii și pentru consumatori, Florinel Chiș ne-a răspuns: ”Voi începe cu avantajele pentru consumatori, și poate cel mai important avantaj este faptul că în situația unui retur poți primi banii înapoi mult mai repede, uneori chiar și în 30 de minute. Apoi avem partea de prevenție și de transmitere a noului coronavirus. Bancnotele sunt printre cele mai murdare obiecte cu care intrăm în contact și un factor cunoscut de răspândire a bolilor. Șansele ca cineva să fi strănutat sau tușit în palmă, apoi să fi pus mâna pe o bancnotă, iar aceasta să ajungă la noi, sunt foarte mari.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on