50 de evenimente organizate de Institutul Cultural Român în lume, de Ziua Națională a României ⋆ Universul.net

Sursa: Facebook

Institutul Cultural Român organizează, până în 10 decembrie, 50 de evenimente care marchează, în 31 de oraşe din străinătate, Ziua Naţională a României. Evenimentele organizate de ICR prin reprezentanţele sale din străinătate şi prin Direcţia Relaţii Internaţionale au loc în colaborare cu misiunile diplomatice ale României din ţările de reşedinţă, informează News.ro.

„În acest an, am extins seria de evenimente organizate de Institutul Cultural Român cu prilejul Zilei Naţionale a României prin reprezentanţele ICR din străinătate şi în colaborare cu ambasadele şi misiunile diplomatice. Această extindere nu înseamnă doar un număr mai mare de evenimente, ci şi anvergură şi impact mai mari şi acoperire geografică mai amplă, prin organizarea de manifestări şi în oraşe în care ICR nu are reprezentanţe”, a declarat Liviu Jicman, preşedintele Institutului Cultural Român. „Desfăşurarea evenimentelor în spaţii reprezentative din ţările respective poziţionează creaţiile artiştilor români printre cele mai importante repere culturale ale momentului şi contribuie la popularizarea culturii române şi a creatorilor români în rândul publicului larg şi al comunităţilor artistice şi culturale din străinătate.”

Evenimente organizate de ICR în săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

29 noiembrie

Concert susţinut de soprana Rodica Vică şi pianista Adela Liculescu la Ambasada României în Austria, parte a programului Festivalul Internaţional „Propatria” – Tinere Talente Româneşti al Asociaţiei culturale româno-italiene„Propatria” din Roma.

Concertul Cvartetului Padma la sala de evenimente a CVK Bosphorus, organizat de ICR „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, în colaborare cu Consulatul General de la Istanbul.

Masterclass susţinut de violonistul Alexandru Tomescu în Sala Polivalentă a Conservatorului din Luxemburg.

Vernisajul expoziţiei „Memoriile Cetăţii – Trei ani de intervenţii artistice în cartierele Timişoarei” la Biblioteca Voievodală din Cracovia. Expoziţia realizată de ICR Varşovia împreună cu Asociaţia Timişoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2020 reuneşte prin imagini şi texte importante demersuri socio-artistice realizate la Timişoara,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on