70% dintre angajați sunt gata să-și schimbe locul de muncă pentru un salariu mai mare, chiar dacă nu au în plan asta

Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels

Un studiu recent arată că 7 din 10 angajați români și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare. 

Studiul MKOR arată că 7 din 10 angajați români și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu sau un venit mai mare. 35% dintre angajați și-ar schimba jobul pentru mai multe beneficii extrasalariale. Aproape 3 din 10 ar renunța la jobul actual pentru o mai mare siguranță a locului de muncă, arată rezultatele studiului. 

Nimic nu s-a schimbat la actualul job

Conform datelor oferite de MKOR Consulting, prin intermediul studiului Employee Sentiment 2023, angajații au avut parte de stabilitate la locul de muncă în ultimele 12 luni. Iar optimismul se menține și în noul an: peste jumătate dintre participanții la studiu consideră că nu au motive de îngrijorare privind jobul în 2023.

Pe lângă siguranța locului de muncă, în perioada octombrie 2021 – octombrie 2022 au rămas neschimbate în percepția angajaților și alte aspecte ale vieții profesionale: oportunitățile de dezvoltare (59%), pachetul salarial (52%), beneficiile (63%) și flexibilitatea regimului de muncă (61%).

Schimbări au apărut privind volumul de muncă resimțit, care a crescut pentru 4 din 10 persoane. Modificarea gradului de încărcare a avut loc în contextul în care numărul de colegi a rămas același pentru peste jumătate (55%) dintre respondenți.

În plus, dinamica vieții profesionale în ansamblu pare să fi impactat dispoziția angajaților, moralul redus al echipei fiind resimțit mai ales de persoanele cu venituri mici (53%) și cei cu copii (45%).

Chiar și cei care n-au în plan să-și schimbe locul de muncă sunt gata să o facă dacă li de oferă un salariu mai mare

Chiar dacă schimbarea jobului nu este în plan la început de 2023 pentru 1 din 2 angajați,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on