A demisionat cel mai bun manager din Guvernul de la Chișinău

Marti, 10 Ianuarie 2023, ora 17:56

209 citiri

Guvernul de la Chișinău pierde cel mai bun manager în politici sociale, care a reușit să amortizeze, cu bani puțini, impactul scumpirilor dramatice, cauzate de războiul din Ucraina și de șantajul energetic rusesc.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și-a anunțat luni demisia în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de premierul Natalia Gavrilița și de Alexei Buzu, care va prelua portofoliul rămas vacant. „Plecarea mea din funcție este o decizie strict personală, dar asumată, pregătită și coordonată din timp cu colegii din Guvern și din minister”, a precizat Spatari.

Omul care a anihilat prin fapte frica de iarnă indusă de oamenii lui Putin

El a preluat funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale în guvernul Nataliei Gavrilița ca urmare a victoriei zdrobitoare a Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, generate de președinta Maia Sandu.

Marcel Spatari a preluat fotoliul de ministru în Republica Moldova revenind din România, unde s-a stabilit împreună cu familia de mai mulți ani. „Marcel Spatari este un exemplu când oamenii noștri revin din diaspora și fac lucruri frumoase acasă. Dar înțelegem că funcțiile cu responsabilitate înaltă pot veni și cu anumite costuri personale, inclusiv mai puțin cu familia”, a menționat Natalia Gavrilița.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei și criza energetică generată de Rusia prin Gazprom, care au lovit firava economie moldovenească după criza pandemică, au produs în Moldova o inflație fără precedent de 35%. Numai prețul gazului procurat de Moldova în 2022 a crescut de șapte ori față de anul 2021. Forțele pro-ruse au încercat să speculeze această anomalie economică, pentru a destabiliza țara și a deturna cursul pro-european al Moldovei. Deocamdată planul rusesc în privința Moldovei a eșuat din trei motive: rezistența armatei ucrainene,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on