A fumat un joint de cannabis și s-a urcat în Jaguar, de la București spre Cluj. Ce avea într-un borcan cu ”dulceață de nuci verzi”

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 20:29

5281 citiri

Un tânăr care a fost surprins sub influența drogurilor în timp ce conducea un automobil marca Jaguar, pe Autostrada A10, a fost condamnat penal de instanțele din județul Alba.

Șoferul plecase de la București și mergea spre Cluj-Napoca. Pe lângă că avea droguri la el, acesta mai și consumase în ziua respectivă. Tânărul a declarat că deținea drogurile pentru consum propriu, lucru care a rezultat și din ancheta procurorilor.

Acesta a fost judecat pe două instanțe la Alba: pentru conducere sub influența substanțelor interzise la Judecătoria Sebeș, și pentru posesie de droguri pentru consmu propriu, la Tribunalul Alba. Al doilea dosar a fost instrumentat de către DIICOT.

După cele două sentințe, tânărul șofer a fost condamnat la pedeapsa de 10 luni de închisoare cu suspendare. Însă a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, unde, recent, a fost pronunțată sentința definitivă.

Potrivit motivării instanței, tânărul a plecat cu prietena sa, din București, iar înainte de a pleca și-a făcut un joint, l-a fumat, iar mai târziu s-a urcat la volanul mașinii Jaguar pe care o deține și a condus spre Cluj.

Pe teritoriul județului Alba a fost oprit de polițiștii de la rutieră, a fost testat pentru droguri, a ieșit pozitiv la cannabis, dar i-a fost perceziționată și mașina. În timpul percheziției polițiștii au descoperit un borcan pe care scria ”dulceață de nuci verzi”, în care se aflau în jur de 9 grame de canabis.

La Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații au admis apelul tânărului și au transformat pedeapsa din una cu suspendare, în una cu amânare. Acest lucru înseamnă că, dacă în perioada de doi ani de amânare a aplicării pedepsei nu mai săvârșește nicio faptă penală,

 » Aflați mai multe informații aici.