Accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină, descris de bărbatul care a săpat groapa. Gabriel Oprea n-a venit să-l audă

Ultima persoană care l-a văzut în viață pe polițistul Bogdan Gigină a fost muncitorul necalificat care a săpat groapa în care agentul a intrat cu motocicleta în timp ce îl escorta pe Gabriel Oprea, în seara de 20.10.2015.

Emil Alexie a fost martor ocular la tragedie și a fost audiat marți, 29 noiembrie, la Tribunalul București, în procesul în care fostul vicepremier și șef al MAI este judecat pentru ucidere din culpă.

Emil Alexie lucra în seara tragediei pentru firma lui Petru Mazilu, General MPM Impex SRL, patronul fiind și el judecat pentru aceeași infracțiune ca Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier a lipsit și de data acesta de la proces. În schimb, patronul General MPM Impex SRL vine la fiecare termen de judecată.

Muncitorul susține că groapa era corespunzător semnalizată în seara de 20.10.2015 – cu indicatoare luminoase intermitente, semne de circulație și bandă reflectorizantă – dar spune că înainte de accident o basculantă tocmai ridicase pământul excavat pentru a-l transporta în afara orașului, fapt care ar fi putut face carosabilul și mai alunecos, pe condiții de ploaie. Cu toate acestea, judecătorul fondului a respins întrebările cu privire la aceste aspecte, considerând că „exced obiectului cauzei”.

Tatăl polițistului care a murit în seara respectivă a relatat la termenele anterioare că groapa respectivă nu a fost semnalizată suficient pentru condițiile de atunci – ploaie și întuneric – mai precis că nu existau indicatoare reflectorizante și luminoase.

Martor ocular: „Am văzut motocicletă căzută în groapă, cu tot cu gard”

Iată ce a susținut martorul în fața judecătorului, cu ocazia audierii de marți:

  • „Am făcut parte din a doua echipă care a lucrat în ziua de 20.10.2015 la intervenția realizată în zona Casei Radio. În concret, am mai săpat o groapă în partea carosabilă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on