Acțiunile Băncii Transilvania trag în jos bursa pentru a 2-a zi consecutiv

Indicele BET a închis sub referință o sesiune cu un rulaj de numai 23,29 milioane lei (4,72 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Raliul bursei germane a accelerat și indicele DAX40 a ajuns chiar și în zona de 15.270 de puncte, nivel cu aproximativ 10% față de ultima valoare din anul trecut, într-o mișcare mai amplă de intrare a capitalurilor în Europa. Bursa de Valori București nu a avut susținerea la cumpărare pentru a se cupla acestui impuls, dar, mai mult decât atât, nu a avut forța unui ricoșeu tehnic după 2 ședințe de vânzări mai agresive.

Piața poate ar fi rezistat în teritoriu negativ, însă cele mai tranzacționate titluri de la cota BVB, cele ale pieței locale, cu schimburi însumând 6,40 milioane lei, cele ale Băncii Transilvania (TLV), au suferit un recul de 2,20%, până la prețul de 20,00 lei/acțiune, după ce și în ziua precedentă au avut un șoc de 3,08%.

CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom – ANAF, nu este exclus un litigiu

Este mișcarea ce a făcut ca indicele reprezentativ BET să alunece cu 0,10% sub referință, până la nivelul de 11.959,91 de puncte, unde este doar cu puțin peste media mobilă exponențială de 200 de zile, cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Tot pe o tendință de depreciere, cu un -1,64%, până la prețul de 9,00 lei/acțiune, s-au aflat titlurile Purcari Wineries (WINE), care au întrunit cea de-a 3 activitate a zilei, de 2,27 milioane lei.
Totuși, ceilalți indici au reușit închideri pozitive: +0,06% pentru indicele compozit BET-XT,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on