Acțiunile europene au închis în creștere, după datele privind inflația din zona euro

Acțiunile europene au închis în creștere, vineri, cât și la nivelul săptămânii, după datele privind inflația din zona euro și piața muncii din SUA.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat  vineri cu 1,1%, în timp ce pe ansamblul săptămânii a avansat cu 3,4%, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanță atins de la jumătatea lunii noiembrie, potrivit News.ro.

Toatre sectoarele au înregistrat o evoluție pozitivă, cea mai mare creștere, de 2,5% fiind consemnată de sectorul resurselor, în timp ce acțiunile companiilor din sectorul chimiei și cel al energiei au avansat cu aproximativ 1,9%.

CITEȘTE ȘI Dezvăluire – Cum și-a ascuns Abramovici averea înainte de sancțiuni

Inflația din zona euro a încetinit în decembrie pentru a doua lună consecutiv. Inflația generală, care include prețurile alimentelor și energiei a fost de 9,2% în termeni anuali, în decembrie, potrivit datelor preliminare publicate vineri de institutul european de statistică, Eurostat.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,2%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,87%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,47%.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on