Actriţa Sanda Toma a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani ⋆ Universul.net

Acriţa Sanda Toma a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 88 de ani. Ea a fost considerată ”unul dintre membrii cei mai importanţia ai familiei Teatrului de Comedie”, notează News.ro.

Anunţul oficial a fost făcut de Teatrul de Comedie, pe pagina de Facebook.

”Anunţăm cu regret încetarea din viaţă a actriţei Sanda Toma, unul dintre membrii cei mai importanţia ai familiei Teatrului de Comedie (…) Cu fiecare om care ne părăseşte se stinge o lume. Datoria noastră, a celor din teatru şi a spectatorilor este aceea de a o reînvia cu fiecare amintire”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Teatrului de Comedie.

Născută la 27 octombrie 1934, la Bucureşti, Sanda Toma a urmat Institutul Sfânta Maria din strada Pitarmoş şi, ulterior, Liceul Gheorghe Lazăr. Apoi, după oscilări şi căutări între Politehnică şi Litere, Sanda Toma intră la Institutul de Teatru I.L. Caragiale, pe care îl absolvă, la clasa profesoarei Aura Buzescu.

Debutează în 1956 la Teatrul Naţional din Craiova, instituţie în care va juca până în 1958, urmând să revină în Bucureşti, ca actor angajat al Teatrului Naţional până în 1960.

”În 1961, la invitaţia lui Radu Beligan, intră în echipa Teatrului de Comedie unde, până în 1994 va fi un model de profesionalism, de conduită şi de calitate umană. După rolul Diana din spectacolul de inaugurare a teatrului, Celebrul 702, Sanda Toma face parte din distribuţiile tuturor spectacolelor de succes ale Comediei: Umbra de Evghenii Şvarţ, Troilus şi Cresida de W. Shakespeare, regia David Esrig; Casa inimilor sfărâmate de G.B. Shaw, regia Radu Penciulescu; Rinocerii de E. Ionesco, Cher Antoine de Jean Anouilh, O noapte furtunoasă de I.L Caragiale, Mutter Courage de B. Brecht, Trei Surori şi Livada de vişini de A.P. Cehov – în regia lui Lucian Giurchescu,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on