Aderarea României la Schengen, în Consiliul JAI: Miniştrii nu au reuşit să ajungă la consens ⋆ Universul.net

Sursa: captură video

Miniştrii de interne din UE nu reuşesc să ajungă la un consens pe tema aderării României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen şi au trecut la negocieri separate, bilaterale, scrie pe Twitter jurnalistul Jack Parrot, corespondent cu experienţă la Bruxelles, potrivit News.ro.

„Am auzit că Germania şi Luxemburg ameninţă că vor bloca accesul Croaţiei dacă nu se renunţă la obiecţiile faţă de accesul Bulgariei şi României”, a scris pe Twitter Jack Parrot, care este jurnalist care a lucrat pentru Deutsche Welle şi Euronews.

NEW: EU home affairs ministers are unable to find unanimity to agree on Schengen access for ??????.They’re now breaking up for separate negotiations.

I’m hearing Germany and Lux are threatening to block Croatia’s access if vetos aren’t lifted against Bulgaria and Romania.

— Jack Parrock (@jackeparrock) December 8, 2022

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat joi, înainte de Consiliul JAI, că Viena se va opune în continuare aderării României şi Bulgariei la Schengen. „Voi vota astăzi împotriva extinderii Schengen către România şi Bulgaria”, a declarat Karner, citat de Wiener Zeitung. „Este greşit ca un sistem care nu funcţionează în multe locuri să fie extins în acest moment”, a reamintit el care este argumentul Vienei. Karner a pledat pentru o amânare a votului privind aderarea Bulgariei şi României: „Acum nu este momentul potrivit pentru a face acest pas”, a spus el.

Ministrul a reluat cifrele imigraţiei ilegale pe care Austria la vehiculează de câteva săptămâni – 75.000 de imigranţi care au sosit în Austria fără să fi fost înregistraţi anterior de ţările prin care au trecut. O dovadă suplimentară a faptului că sistemul nu funcţionează în prezent, potrivit Vienei, o constituie numeroasele controale la frontierele interne din spaţiul Schengen.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on