Adolescent de 17 ani găsit vinovat în proporție de 25 la sută de propria-i moarte, deși a fost doar pasager

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 03:32

866 citiri

Sentința dată de Judecătoria Alexandria într-un dosar de ucidere din culpă ca urmare a unui accident mortal arată cum se pune problema în instanță în astfel de cauze.

Evenimentul rutier este analizat ”la rece”, științific, iar uneori până și durerea părinților care și-au pierdut un copil trebuie dovedită cu probe.

În noaptea de 22 decembrie 2019, în jurul orei 1.30, un tânăr de 23 de ani decide să urce la volanul mașinii sale deși era băut bine. Consumase 400 ml de vin și un pahar de tărie. Este însoțit de prietenul său, un adolescent în vârstă de 17 ani și el băut. Adolescentul se urcă în mașină pe scaunul din dreapta.

Pe drumul județean din comuna teleormăneană Vitănești șoferul mașinii pierde controlul volanului, intră pe contrasens și se lovește violent de remorca unui camion parcat pe marginea drumului. Șoferul scapă cu viață, în timp ce pasagerul din dreapta, adolescentul de 17 ani, moare pe loc.

Pe drumul respectiv limita de viteză era de 50 de km/h, iar șoferul circula cu viteză de peste 100 de km/h. El singur a declarat în fața anchetatorilor că imediat după accident a observat că turometrul a rămas blocat la 2000 rotaţii/minut şi acul vitezometrului la 120 km/h, autoturismul fiind dezmembrat pe toată strada.

Testat cu alcooltestul de către echipajul de la poliția rutieră care a venit să facă cercetările specifice, rezultatul alcoolemiei șoferului a fost de 0,91 mg/l alcool în aerul expirat, iar probele de sânge prelevate ulterior la spital au indicat valoarea de 2,05g0/00. La necropsie, medicii legiști au stabilit că și adolescentul de 17 ani era bine băut, rezultatul analizelor de sânge în cazul său fiind de 0,99g0/00.

Șoferul și-a recunoscut și regretat fapta,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on