Adrian Secureanu arată cu degetul către Gabriela Firea, la sfârșit de proces: „Nu m-a mai dorit la Malaxa, m-a înlocuit cu finul ei!”

Adrian Secureanu află peste o lună dacă merge la pușcărie sau dacă, dimpotrivă, scapă prin prescripție pentru faptele de abuz în serviciu comise pe vremea în care era la șefia managerială a Spitalului Malaxa. În ultimul cuvânt, Secureanu a arătat cu degetul către Gabriela Firea pentru problemele lui penale.

Curtea de Apel București se va pronunța definitiv, în luna februarie, cu privire la apelul declarat de fostul manager al Spitalului Malaxa, Adrian Secureanu, împotriva deciziei instanței ierarhic inferioare care l-a decis că trebuie să stea după gratii vreme de 5 ani și 10 luni.

Procurorii au cerut luni, 9 ianuarie, condamnarea lui Adrian Secureanu la o pedeapsă orientată spre maximul special prevăzut de lege pentru abuz în serviciu, pe motiv că acesta, în calitate de manager și-a ajutat amanta să-și opereze mama pe banii Spitalului Malaxa și pentru că și-a montat termopane la propria vilă pe banii unității medicale.

Procurorul de ședință a arătat că, în cazul lui Secureanu, este vorba despre cinci fapte de abuz în serviciu, dintre care numai două intră sub incidența prescripţiei speciale, după decizia CCR din 26 mai 2022.

„Chiar și dacă s-ar aplica deciziile CCR și ICCJ ar fi doar pentru 2 din cele 5 fapte, pentru celelalte 3 suntem în interiorul termenului general de prescripție. Pentru cele două fapte solicităm neaplicarea deciziilor CCR din 2018 și 2022 pentru că ele creează un risc sistemic de impunitate. Solicităm aplicarea directă a jurisprudenței europene”, a solicitat reprezentanta DNA la ultimul termen de judecată.

În schimb, avocații lui Adrian Secureanu au cerut în principal achitarea acestuia, iar în subsidiar încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripţiei.

„Faptele abuz în serviciu erau prescrise la data aducerii la cunoștință a acuzației. Termenul de prescripție al abuzul în serviciu se calculează de la data producerii primei pagube,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on