Aeroflot din Rusia găsește o cale să ocolească sancțiunile occidentale

Sursa foto: Pressfoto | Dreamstime.com

scris astăzi, 17:16

Operatorul aerian rus Aeroflot a cumpărat 8 avioane Airbus A330 de la companii străine de leasing.

Cea mai mare companie aeriană a Rusiei, Aeroflot, a anunțat că a cumpărat 8 avioane Airbus A330 de la companii străine de leasing, ”ca parte a îndeplinirii obligațiilor contractuale”, transmite Reuters, preluată de News.ro. Aeroflot nu a precizat de la ce companii erau închiriate avioanele respective.

Sancțiunile internaționale au făcut ca firmele de leasing din Occident să rezilieze contractele pentru peste 500 de aeronave închiriate de companiile aeriene ruse. Peste 400 dintre ele, în valoare de aproape 10 miliarde de dolari, se aflau în Rusia la acea vreme, iar Moscova a interzis companiilor aeriene să le returneze.

CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

Pentru a se asigura că pot avea în continuare certificate de navigabilitate valabile și că operatorii aerieni ruși le pot folosi în continuare, autoritățile ruse au transferat aeronavele în propriul registru al Rusiei.

Între timp, firmele de leasing s-au resemnat, făcând cereri de recuperare a pagubelor de la firmele de asigurare, pentru a încerca să recupereze o parte din valoarea pierdută a aeronavelor.

Cea mai mare reclamație a fost făcută de AerCap, cel mai mare locator de avioane din lume, care a depus o cerere de asigurare de 3,5 miliarde de dolari pentru mai mult de 100 de avioane. AerCap nu a răspuns imediat la apelurile Reuters pentru a solicita comentarii.

Afla mai multe despre
aeroflot
rusia
leasing  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on