AFIR: 1,64 de miliarde de euro, alocate pentru mediul rural

AFIR a publicat un nou bilanț al investițiilor făcute de Guvern în cazul românilor din mediul rural. Instituția a încheiat mii de contracte de finanțare în valoare totală de 1,64 de miliarde de euro.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a transmis, pe Facebook, că a încheiat cu autoritățile publice locale mii de contracte extrem de benefice pentru români! Mai exact, este vorba despre nu mai puțin de 2.428 de contracte de finanțare pentru proiecte de utilitate publică în valoare totală de 1,64 miliarde de euro,informează AgroTV.

Investiție majoră infrastructura de acces, de alimentare cu apă, rutieră şi socială

Conform oficialităților de la AFIR, investițiile pentru dezvoltarea mediului rural finanțate în perioada 2015-2022 prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) fac referire în România la infrastructura de acces agricolă, infrastructura de alimentare cu apă şi canalizare, cea rutieră şi socială, precum şi protejarea patrimoniului cultural. Cele 2.428 de contracte de finanțare au fost încheiate în urma unui proces de evaluare și de selecție din nu mai puțin de 3.518 de solicitări de investiții, pentru proiecte în valoare de 2,84 miliarde de euro.

Prin intermediul bilanțului publicat, Agenția Investițiilor Rurale anunță că, până la ora aceasta, plățile efectuate de reprezentanții AFIR către beneficiarii publici ai FEADR trec cu mult de 1,3 miliarde de euro. “Chiar dacă fondurile disponibile nu acoperă necesarul de investiții din mediul rural, putem observa că sprijinul financiar, pe care l-am avut la dispoziție și pe care l-am acordat integral, aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea comunităților locale și la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru populația rurală”, a precizat directorul general al AFIR, George Chiriță, potrivit sursei citate.

Cu banii oferiți de reprezentanții AFIR, sunt acum în curs de modernizare 3.458 de kilometri de drumuri comunale. Se poate calcula o investiție pentru o distanță echivalentă cu drumul între București și Madrid.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on