Africa de Sud reia depistarea cazurilor de contact ale persoanelor testate pozitiv covid-19. Se renunțase la această măsură, datorită spitalizărilor scăzute şi al nivelului mare al vindecărilor ⋆ Universul.net

Guvernul sud-african, care anunţa săptămâna trecută că renunţă la depistarea cazurilor de contact ale persoanelor testate pozitiv covid, a revenit asupra acestei decizii, care a suscitat numeroase reacţii cu privire la oportunitatea acesteia, relatează AFP, citată de News.ro.

Ministerul Sănătăţii a fost copleşit de întrebări şi comentarii de către presă, părţile interesate şi public”, a recunoscut marţi într-un comunicat ministerul, care anunţă că a decis ”să pună în aşteptare implementarea acestei măsuri” şi a cerut scuze pentru ”confuzia şi neplăcerile cauzate”.

Direcţia Generală sud-africană a Sănătăţii anunţa  săptămâna trecută oprirea depistării, apreciind că nivelul ridicat al imunităţii vaccinării şi numărul mare de cazuri asiptomatice fac acest dispozitiv caduc.

Majoritatea oamenilor a fost vaccinată cu o doză de vaccin şi are un anumit nivel de imunitate. Acest lucru a contrbuit la o spitalizare scăzută şi la nivelul mare al vindecărilor din prezent”, anunța ministerul.

Mulţi bolnavi sunt asimptomatici, iar un procent redus dintre ei sunt diagnosticaţi.

Ori mulţi oameni ”îşi pierd veniturile sau timpul preţios la şcoală rămânând acasă, deşi nu prezintă simptome”, continuă ministerul.

Măsura prevedea ca aceste cazuri de contact să nu mai fie obligate să se testeze decât la apariţia simptomelor. În cazul unor teste pozitive, ele erau obligate să se izoleze. După zece zile de carantină, ele nu mai erau obligate să facă un nou test şi erau autorizate să revină la o activitate normală.

Însă totul se reia, iar ”toate reglementările existente în privinţa depistării contactelor, cartantinei şi izolării se aplică”, subliniază ministerul.

Africa de Sud este în mod oficial cea mai afectată ţară din Africa de pandemie,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on