African Industries Group cumpără ferme din Călărași

African Industries Group, deținut de familia indiană Gupta și implicat, în România, în operațiuni agricole, distribuția de mașini agricole, dezvoltare imobiliară și alte investiții, va cumpăra compania Thames Farming Enterprises, înregistrată în Olanda, divizie de investiții în agricultură a fondului britanic Insight Invest­ment și companie-mamă a fermelor Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management din județul Călărași, producătoare de cereale și plante leguminoase pe o suprafață de peste 13.000 de hectare.

Tranzacția va fi derulată prin intermediul firmei Transcarpathians Trading.

Transcarpathians Trading are sediul în București și face parte din African Industries Group (AIG). Firma este controlată de Raj Kumar Gupta, unul dintre frații lui Sanjeev Gupta, șeful executiv al GFG Alliance, care a preluat recent și fostul SIDEX Galați, relevă date analizate de Profit.ro.

Ferma Agricom Borcea din Călărași a fost cumpărată în 2014 de fondul de investiții britanic Insight Investment.

CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Fondul britanic de investiții administrează la nivel mondial active de peste 200 miliarde de lire sterline. La momentul preluării, activele fermei din Călărași erau estimate la circa 30 milioane euro.

Anterior, ferma a fost controlată de Alisa Far­ming Enterprises din Cipru, firmă reprezentată de omul de afaceri american Richard Randag. Astăzi, Alisa Farm Management furnizează acestor ferme servicii de conducere și management pentru operațiunile locale.

Thames Farming Enterprises este divizia de investiții în agricultură a Insight Invest­ment.

African Industries Group, cu peste 8.000 de angajați, operează în Nigeria inclusiv centrale siderurgice, chimice, sticlă și electrice, având birouri afiliate în Europa de Est, Emiratele Arabe Unite și Asia.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on