Aglomerație fără precedent în spitalele din Capitală. La Spitalul de Urgenţă Floreasca pacienții sunt tratați pe scaunele de pe holuri ⋆ Universul.net

Joi a fost o nouă zi cu peste 16.000 de cazuri de COVID în România, în timp ce la spitalele din Bucureşti au ajuns, în ultimele 24 de ore, un număr record de pacienţi, 373. Pacienţii sunt trataţi pe scaune, iar personalul medical este tot mai puţin şi face faţă cu greu. „Trebuie să începem să intrăm în logica medicinei de dezastre”, spune medicul Bogdan Oprița, şeful SMURD Bucureşti, citat de Digi24 care a făcut un reportaj la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

”Partenerii noștri în această situație sunt pacienții. Avem la îndemână niște mijloace, vaccinarea, izolarea socială, masca. Nu vrem nimic din astea, dar vrem să beneficiem de tot și în orice moment”, spune Oprița.

Mulți dintre cei care ajung la spital spun că nu sunt vaccinați. „Nu l-am făcut (vaccinul – n.r.). Nici nu știi după cine să te iei. Pe şantier ştiţi cum e, vorbesc toţi în toate felurile”, mărturisește un pacient.

Medicii spun că „oamenii nu au înțeles din experiența de anul trecut ce trebuie să facem”. „Niște reguli de bun simț, să nu respirăm în ceafa omului, să ne spălăm pe mâini, să purtăm masca, chiar dacă suntem vaccinați”, precizează unul dintre doctori.

Peste 1.800 de pacienţi aşteaptă să se elibereze un pat în secţiile COVID.

„Stau pe scaun de aseară, pentru că nu mai sunt locuri. Nu vedeţi ce e aici? E o nenorocire. Din cauza noastră că nu ne-am vaccinat. Eu sunt vaccinat din martie, restul sunt cum sunt. Dacă eram nevaccinat, probabil că eram ca cei care sunt intubaţi”, spune un pacient.

Pacienţii sunt trataţi pe scaune, iar medicii spun că fac faţă cu greu

Șeful SMURD București, Bogdan Oprița, atrage atenția cu privire la faptul că sistemul sanitar se apropie de limită.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on