Airbus a rămas cel mai mare producător de avioane din lume

scris ieri, 18:31

Livrările Airbus au crescut cu 8% în 2022, permițând producătorului european de avioane să-și mențină statutul de cel mai mare producător de avioane din lume, pentru al patrulea an consecutiv, chiar dacă a fost forțat de lanțurile de aprovizionare blocate să abandoneze un obiectiv mai ambițios, transmite Reuters.

Compania cu sediul în Franța a declarat că a livrat 663 de avioane, sau un total net de 661, după ce a livrat două avioane Aeroflot, prinse anterior în sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Clienții BMW din România nu mai vor motoare diesel și se mută pe electrice și hibride

Airbus a câștigat 1.078 de comenzi de avioane în 2022, sau un total net de 820 după ce a permis anulările.

Boeing, care își revine de pe urma crizei de siguranță provocată de prăbușirea a două avioane 737 MAX și a problemelor industriale ale 787, a publicat anterior livrări de 480 de avioane în 2022 și a declarat că a vândut 935 de avioane sau un total net comparabil de 774, după anulări.

Airbus a abandonat luna trecută o țintă de ”aproximativ 700” de livrări pentru anul 2022, spunând că rezultatul final nu va fi semnificativ sub acest lucru.

Anterior, Airbus a redus ținta de la ”aproximativ 720” de avioane, din cauza problemelor lanțului de aprovizionare.

Directorul general al Airbus, Guillaume Faury, a atribuit revizuirea în sens negativ a obiectivului ”complexității mediului de operare”, dar a spus că Airbus va continua să intensifice producția.

Afla mai multe despre
airbus
avioane  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on