Allview – Acționarii Visual Fan au aprobat majorarea de capital social cu 5 acțiuni gratuite la fiecare acțiune deținută

scris astăzi, 10:31

Acționarii Visual Fan SA (Allview), companie listată la Bursa de Valori București, sub simbolul ALW, și unul dintre cei mai importanți jucători locali pe piața IT&C, au aprobat majorarea capitalului social prin emisiunea unui număr de 5.555.500 acțiuni alocate în mod gratuit către toți acționarii societății înregistrați la data de 09 februarie 2022.

„Acționarii au votat cu un procent de 90% din numărul total de voturi deținute de acționarii prezenți în Adunare, aprobarea majorării capitalului social emis al societății de la 111.110 RON la nivelul de 666.660 RON prin emisiunea unui număr de 5.555.500 acțiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, cu o valoarea nominală de 0,1 lei/acțiune. Acțiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acționarilor societății înregistrați în registrul acționarilor la data de 09.02.2022 stabilită ca dată de înregistrare. Raportul de subscriere este de 5 (cinci) acțiuni nou emise Ia 1 (una) acțiune deținută la data de înregistrare. Majorarea capitalului social se va realiza pentru susținerea activității curente a societății.”, notează raportul companiei.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Cele 5.555.500 de acțiuni gratuite vor fi emise la valoarea nominală și vor fi plătite din rezervele companiei. Acțiunile ALW se tranzacționau la data de referință 12 octombrie 2021, la valoarea de 130,5 lei, compania înregistrând o capitalizare de aproximativ 145 milioane lei.

Începând cu 11 octombrie 2021, acțiunile ALW fac parte din componența celui mai nou indice BET-AeRO, alături de încă alte 19 companii reprezentative de pe această piață, selectate pe baza unor criterii cantitative, precum: lichiditate, capitalizare și free-float.

În luna septembrie, Visual Fan a realizat încă o achiziție strategică, prin preluarea participației majoritare de 51% din Intervision Trading, unicul distribuitor din Europa Centrală și de Est al renumitului brand japonez AKAI.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on