Alpla cumpără o nouă fabrică în România

Producătorul austriac de ambalaje din plastic Alpla, cel mai mare jucător din industria europeană de profil, cu 4 unități de producție în România, preia rivalul compatriot Wolf Plastics Group, inclusiv subsidiara românească, Wolf Plastics Ambalaje.

Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței din România.

CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Wolf Plastics deține trei unități de producție, în Kammern (Austria), Dobroiești, județul Ilfov și Fertőszentmiklós (Ungaria), având în total aproximativ 210 angajați.

Subsidiara românească, cu circa 70 de angajați, este specializată în producția de găleți din plastic pentru industria vopselelor.

CITEȘTE ȘI Fondul suveran al Chinei, al doilea cel mai mare din lume, mai autorizează un proiect pentru extinderea rețelei de depozite Logicor în România, după ce s-a răzgândit în privința vânzării platformei locale

Wolf Plastics Ambalaje a raportat afaceri de 41,42 milioane de lei în 2020, în creștere de la 38,11 milioane de lei în anul anterior. Compania a trecut pe profit, cu un câștig net de 47.211 lei, față de o pierdere de aproape 1 milion de lei înregistrată în 2019.

Grupul Alpla este prezent în România din 2011, prin fabrica de ambalaje din plastic Alpla Plastic, situată în Pantelimon.

Austriecii s-au extins puternic pe piața locală în 2017 și 2018, când au preluat Star East Pet din Brașov, specializată în producția de preforme PET, producătorul de poliester thermoplastic Amraz, precum și producătorul de ambalaje pentru industriile cosmeticelor și alimentară Argo-Rom Plastics, din Berceni.

La nivel global, Alpla deține 178 de unități de producție în 45 de țări, dintre care 66 în Europa. Grupul are circa 21.600 de angajați și afaceri anuale de circa 3,7 miliarde de euro.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on