Altur Slatina, lovit de războiul din Ucraina, își cere insolvența ULTIMA ORĂ

Producătorul de componente auto Altur, care în primăvară a anunțat că este lovit de războiul din Ucraina și că își suspendă activitatea temporar, a decis acum să își ceară insolvența.

Măsurile de oprire a activității au fost argumentate prin conflictul armat din Ucraina, care a condus la întreruperea activității economice din Ucraina, precum și la instituirea de către comunitatea internațională împotriva Federației Ruse și a Belarusului de sancțiuni economice, de restricții financiare și de restricții privind relațiile economice.

CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

Pe fondul evoluției conflictului dintre Rusia și Ucraina, Altur înregistrează o scădere a volumului activității de producție datorată lipsei comenzilor din partea clienților externi (ZF Braking Systems Poland Sp. Z o.o., ZF Automotive Czech s.r.o) care și-au redus activitatea de producție, anulând comenziile de achiziție.

Compania a terminat primele 9 luni ale anului trecut cu profit net de 3,2 milioane lei și venituri totale de aproape 111 milioane lei, precum și cu datorii de peste 49 milioane lei. La aceeași dată, Altur Slatina avea creanțe neîncasate de la clienți de 22 milioane lei, din care peste 10 milioane lei reprezentau datorii ale principalului client extern, compania poloneză ZF Active Safety.

″La 30 septembrie 2022, Altur SA are împrumutată suma de 3.461.007 lei de la acționarul Andrici Adrian. Scopul împrumutului a fost achitarea sumelor restante, reprezentând taxe și impozite datorate statului, în scopul anulării penalităților de întârziere, potrivit OUG 69/2020. Împrumutul a fost acordat pe o perioadă de un an, ulterior scadența a fost prelungită cu încă un an până la data de 30.03.2023, iar la data restituirii sumei imprumutate se va plăti și dobânda aferentă.

 » Aflați mai multe informații aici.