Ambasada Ucrainei la Bucureşti, dezgustată de mascaţii din Bacău care au folozit litera Z

Ambasada Ucrainei la Bucureşti a reacţionat după parada organizată în judeţul Bacău, arătând că ”în ziua când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea Federaţiei Ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi”. ”Apelăm la instituţiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă şi detaliată”, au transmis reprezentanţii ambasadei, menţionând că şi societatea ar trebui să sancţioneze corespunzător astfel de evenimente.

”Cu regret constatăm faptul că, în ziua când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea Federaţiei Ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi. Suntem convinşi că asemenea manifestare contrazice dispoziţiei poporului român, care şi-a exprimat sprijinul necondiţionat Ucrainei în războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că acest eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română”, a transmis Ambasada Ucrainei la Bucureşti, marţi, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, simbolurile agresiunii ruseşti trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

”Apelăm la instituţiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă şi detaliată a evenimentului menţionat”, au precizat reprezentanţii Ambasadei Ucrainei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a anunţat că a deschis o anchetă după ce pe internet au fost postate imagini de la o adunare publică la care au participat zeci de persoane mascate, iar unele dintre acestea purtau uniforme asemănătoare celor ale militarilor şi aveau obiecte ce par a fi arme.

Imaginile postate pe Facebook, însoţite de explicaţia ”Mascaţii din Berzunti, Bacău, varianta de război!”, arată mai multe persoane care iau parte la o procesiune. Unii dintre participanţi poartă uniforme asemănătoare celor ale militarilor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on