Ambasadorul României în Italia condamnă acțiunea unor români de-a purta tricolorul la manifestațiile împotriva certificatului verde ⋆ Universul.net

În cadrul unei videoconferințe organizate miercuri, 20 octombrie, cu reprezentanții mediului asociativ și ai presei de limbă română din Italia, ambasadorul României în această țară, George Bologan, a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă răspândirea teoriilor conspiraționiste în cadrul comunității, a mesajelor false și a știrilor nefondate și neverificate cu privire la vaccinul Covid-19.

De asemenea, participarea la manifestațiile anti-Green Pass a unor români care au purtat și fluturat drapelul României în mijlocul demonstranților, a adus din partea ambasadorului român următoarele observații: „Guvernul italian a luat măsuri pentru a-și proteja populația, cu ce drept noi, românii oaspeți în această țară, punem la îndoială și contestăm legile acestui stat?”

Diplomatul român a făcut referire și la situația dezastruoasă din țară: „Plânge pământul acestui neam, deja depopulat”, a spus ambasadorul român amintind de sutele de persoane care au decedat zilnic de Covid în ultima săptămână.

În Italia, numărul lucrătorilor români nevaccinați rămâne încă unul destul de ridicat, iar informațiile false cu privire la vaccin circulă în comunitate fiind preluate de mulți conaționali. Pe lângă toate acestea, conform informațiilor transmise la videoconferință de ambasadorul George Bologan, în rândul muncitorilor români sezonieri au fost găsite persoane cu certificate Covid false.

Redăm mai jos o parte a discursului ambasadorului român în Italia:

„Am avut cazuri de decese și de îmbolnăviri ale compatrioților noștri care lucrau ca muncitori sezonieri, în special în agricultură. Am obligația morală să atrag atenția asupra riscului securității sanitare a cetățenilor români.

De asemenea, am asistat zilele trecute la manifestații denumite no-vax, unele violente, condamnate de întreaga clasă politică peninsulară și de către opinia publică italiană. La aceste manifestații au luat parte, din păcate, și cetățeni români, unii dintre ei purtând drapelul României.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on