Ambasadorul Rusiei laudă AUR pentru că luptă alături de Moscova împotriva lumii civilizate

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, se plânge într-un interviu pentru agenţia rusă TASS că în România există o rusofobie pregnantă încurajată de conducerea ţării, care este aliniată politicii NATO, şi spune că în parlament doar „deputaţi individuali” îşi pot ridica vocea împotriva acestui curent, dar ei trăiesc un „coşmar”, pentru că sunt acuzaţi că sunt agenţi ai Kremlinului. Diplomatul remarcă totodată partidul AUR pentru că se opune „voinţei noului hegemon neocolonial” – SUA – şi promovează interesele naţionale, deşi spune că o face „într-un mod foarte aparte, româno-unionist”.Întrebat dacă sunt diferenţe în atitudinea faţă de Rusia din partea societăţii, pe de o parte, şi a autorităţilor, pe de altă parte, Valeri Kuzmin a recunoscut că „există un consens proatlantic şi proeuropean destul de larg în elita politică românească”, dar spune că există şi alte opinii în societate, chiar dacă liderii ţării adoptă „o poziţie clar neprietenoasă”.

„Românii care fac afaceri, urmăresc politica sau sunt interesaţi de viaţa culturală apreciază mult mai realist importanţa relaţiilor de bună vecinătate cu Rusia. Din păcate, acest pragmatism se manifestă foarte slab la nivel politic”, se plânge reprezentantul diplomatic al Moscovei la Bucureşti. „Doar deputaţii individuali sunt capabili să-şi ridice vocea în Parlament, iar când încep să vorbească despre interese naţionale, începe coşmarul – sunt acuzaţi că sunt agenţi ai Kremlinului”, spune Valeri Kuzmin în interviul realizat de corespondentul TASS în România.

„Există o excepţie aici: la ultimele alegeri parlamentare, partidul naţionalist Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a reuşit să intre pe neaşteptate în Parlament. În timp ce cercurile politice româneşti vorbeau deja deschis despre necesitatea de a se supune voinţei noului hegemon neocolonial – SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naţionale, deşi într-un mod foarte aparte, “româno-unionist”, aşa cum este adesea numit”, a continuat Valeri Kuzmin,

 » Aflați mai multe informații aici.