Angajații disponibilizați de Twitter trebuie să dea în judecată compania individual, nu colectiv

scris astăzi, 11:42

Twitter a obținut o hotărâre judecătorească potrivit căreia angajații concediați trebuie să participe la arbitraj individual și nu colectiv, în cazul în care vor să solicite compensații, transmite Reuters.

Judecătorul de district american James Donato a hotărât vineri că cinci foști angajați Twitter care urmăresc o acțiune colectivă propusă, în care acuză compania că nu a dat o notificare adecvată înainte de a-i concedia după achiziționarea acesteia de către Elon Musk, trebuie să își urmărească pretențiile în arbitraj privat.

Donato a acceptat cererea Twitter de a-i forța pe cei cinci foști angajați să își urmărească revendicările în mod individual, invocând acordurile pe care le-au semnat cu compania.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Judecătorul din San Francisco urmează să decidă dacă procesul colectiv va fi respins în totalitate, având în vedere că alți trei angajați care au refuzat să semneze acorduri de arbitraj cu Twitter s-au alăturat ulterior acestui proces.

Anul trecut, Donato a decis că Twitter trebuie să notifice miile de lucrători care au fost disponibilizați după achiziționarea sa de către Musk, în urma unei acțiuni colective propuse, care acuză compania că nu a dat o notificare adecvată înainte de a-i concedia.

Judecătorul a spus că înainte de a cere lucrătorilor să semneze acorduri de compensații prin care să renunțe la capacitatea lor de a da în judecată compania, Twitter trebuie să le ofere ”o notificare succină și clară”.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajați la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor de către Musk, iar alte sute au demisionat ulterior.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on