Angajatul unui distribuitor de energie, prins în timp ce primea șpagă pentru a declara defect un contor electric. Ce sumă ar fi trebuit să plătească clientul după recalculare

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 16:50

571 citiri

Un angajat al unei companii care furnizează energie electrică în București a fost prins în flagrant când primea mită de la un client care avea de plată o factură uriașă la curent. Acesta îi ceruse o sumă mare de bani pentru a-i declara clientului contorul defect.

Conform surselor Ziare.com este vorba despre un angajat al companiei Distribuție Muntenia SA. Acesta ceruse 10.000 de lei pentru a-l ”ajuta” pe client să nu plătească o factură de 60.000 de lei. Clientul a anunțat ofițerii anticorupție care i-au făcut un flagrant. Magistrații l-au plasat sub control judiciar.

”La data de 05.12.2022, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcția Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti și Județul Ilfov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au prins în flagrant o persoană, angajat în cadrul unei societăți comerciale în timp ce primea suma de 10.000 de lei de la martor denunțător.

În fapt, suma de bani oferită cu titlu de mită a fost primită de angajatul în cauză pentru a întocmi un act contrar atribuțiilor de serviciu, în sensul declarării unui contor electric ca fiind defect pentru a nu i se face o recalculare martorului denunțător în valoare de 60.000 lei.

Procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, iar față de inculpat s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile”, a transmis DGA.

Citește și:

Un manager financiar de la rețeaua națională de căi ferate din Irlanda susține că este plătit cu 121.000 de euro pe an ca să stea mai mult degeaba, explicând că nu face decât să stea la…

 » Aflați mai multe informații aici.