ANPC atacă restaurante de lux: VIDEO Probabil firme olandeze aduc…

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că a extins verificările la furnizorii restaurantelor din zona Piața Alba Iulia din Capitală, fiind retrase de la consum circa 2,8 tone de carne. Șeful ANPC, Horia Constantinescu, vorbește despre o practică a unor firme olandeze de a importa produse refrigerate din America de Sud și a le congela apoi, schimbându-le data valabilității și vânzându-le pe piața din România.

ANPC arată, într-un comunicat de presă, citat de News.ro, că în urma acțiunilor de verificare desfășurate de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov la unitățile de alimentație publică din zona comercială Piața Alba Iulia din sectorul 3 al Capitalei (Bd. Decebal și Bd Basarabia), a fost extins controlul la furnizori ai acestora. Mai exact, acestea au pornit de la verificările efectuate la SC Arogant SRL (Restaurantul ”Arogant”), unde au fost constatate deficiente la produsele din carne ambalată cu care era aprovizionată unitatea.

”Cred că unele dintre regulamentele europene nu sunt traduse în olandeză. Mă miră acest fapt, pentru că, nu de puține ori, Olanda ne-a scos la tablă să ne explice cum este cu Europa, ce avem de respectat și, ascultându-ne, pe noi, ca la școală, ne-au lăsat corijenți. Interesant este că pretinșii profesori par repetenți la materiile importante ce țin de siguranța consumatorilor, de viața și de sănătatea acestora. Nu știu dacă ceea ce fac anumiți operatori economici olandezi este un mod de lucru acceptat și pentru piața din țara lor”, a afirmat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

CITEȘTE ȘI FOTO Ofertă la vânzare pe autostradă de cârnați de Pleșcoi, covrigi, ceapă de Buzău

El a susținut că este încălcat Regulamentul 853/2004 cu privire la comercializarea produselor din carne sau pește. 

”Probabil, mii de tone de produse provenite din America de Sud sunt achiziționate de aceste firme,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on