ANSVSA: 4,2 tone de alimente stricate, confiscate din restaurantele din Brașov și de pe Valea Prahovei

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 14:08

218 citiri

O cantitate de 4,2 tone de carne, produse din carne, legume și fructi a fost confiscată de Autoritatea Sanitar-Veterinară din restaurantele care funcționează în Brașov și pe Valea Prahovei. Inspectorii ANSVSA au dat firmelor amenzi în valoarea de aproximativ 140.000 de lei în urma a 128 de controale efectuate în perioada 28 – 30 decembrie.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 143.200 lei şi a confiscat 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume şi fructe, în staţiunile din Braşov şi Valea Prahovei.

Având în vedere că zonele de agrement din judeţele Braşov şi Prahova sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turişti, ceea ce implică şi un consum crescut de produse alimentare, conducerea ANSVSA a dispus organizarea de controale fulger, pentru a se asigura că sărbătorirea trecerii dintre ani se desfăşoară fără incidente alimentare.

Directorul General al Direcţiei Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA a coordonat această acţiune tematică, desfăşurată de inspectorii din cele două judeţe, în intervalul 28 – 30 decembrie.

Ce au descoperit inspectorii ANSVSA în urma „controalelor-fulger”

Controalele au vizat respectarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare de origine animală şi nonanimală, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar.

Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăţi comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, pieţe agroalimentare etc.).

Ca urmare a neregulilor constatate şi încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on