„Anunţ de marketing”. Precizările ministrului Finanțelor după ce OMV a anunțat că nu are de plătit taxa de solidaritate în România ⋆ Universul.net

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat, referitor la faptul că OMV Petrom a precizat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal anterior, că „a fost un anunţ de bursă”. „Această ordonanţă de urgenţă nu e împotriva sau referitoare la vreo companie în mod expres. E vorba de toate companiile care au activitate în domeniul respectiv”, a adăugat social-democratul, citat de News.ro.

„Eu fac diferenţa între un anunţ fiscal şi un anunţ de marketing. E un anunţ pe bursă în care se exprimă o opinie. Datele fiscale vor fi disponibile la finalul lunii februarie, datele celelalte la finalul lunii iunie, când se va face declararea şi plata impozitului. Această ordonanţă de urgenţă nu e împotriva sau referitoare la vreo companie în mod expres. E vorba de toate companiile care au activitate în domeniul respectiv. Foarte multe declaraţii că vom face investiţii în România şi mai puţine fapte şi vedem că nu avem suficientă energie, vedem că depindem de importuri. Deci vrem un răspuns mai concret. Aici eu aş atepta şi nu am dubii. Pentru companiile din domeniul energetic deja este o supraimpozitare. Aici există încă un instrument de supraimpozitare care se adaugă celorlalte. Nu e vorba de a lăsa pe cineva să plătească impozitul. Aceste supraimpozitări sunt pentru compensarea preţului la facturi şi investiţii în energie. Deci până la urmă se întorc înapoi în sector.  Vedem ce se întâmplă dacă eşti dependent într-un sector. Dependenţă înseamnă să ai preţuri volatile”, a explicat Adrian Câciu, joi la Euronews România.

Chestionat dacă va trebui să plătească atunci OMV, ministrul de Finanţe a răspuns: „Datele nu mint şi nu se pot modifica, până la urmă”.

„Datele sunt cele care sunt la 31 decembrie. Vor fi auditate şi de către experţii companiei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on