Apple a ajuns la 25% din piața chineză de smartphone-uri

Cota de piață a iPhone-urilor continuă să crească în China, un trend care se menține deja de doi ani și care acum a ajuns la cel mai înalt nivel.

O analiză a pieței chineze de smartphone-uri realizată de Counterpoint Research pentru luna octombrie arată că unul din patru smartphone-uri vândute în China este un iPhone.

Față de luna septembrie, cota de piață a companiei americane a crescut cu 21 de procente.

CITEȘTE ȘI Breșă de securitate indicată pentru WhatsApp, care ar fi expus numerele de telefon a 360 de milioane de utilizatori din 108 țări. Reacția companiei

La nivel de an, Apple a reușit să scadă cu doar 4%, asta în condițiile în care piața chineză în ansamblul ei scăzut față de anul trecut cu 15%.

La nivel individual, modelele iPhone 14 Pro Max și iPhone 14 Pro au fost cele mai vândute smartphone-uri în luna octombrie pe piața din China.

Apple a reușit să acapareze cea mai mare parte a pieței de smartphone-uri premium lăsată liber de Huawei după sancțiunile impuse de Statele Unite, se precizează în analiza Counterpoint Research.

Din octombrie până acum, situația s-a schimbat pentru compania americană, care se confruntă cu o scădere a producție din cauza problemelor de la principala fabrică Foxconn.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on