Apple – Spotify și Epic Games câștigă un aliat în lupta cu comisioanele percepute de App Store, în persoana lui Elon Musk

Declarația de război a lui Elon Musk împotriva Apple, într-o serie de tweet-uri, oferă Spotify și producătorului Fortnite Epic Games un aliat puternic pentru a ataca gigantul tehnologic peste comisionul de 30% perceput de App Store, transmite Reuters.

Musk a criticat comisionul pe care Apple îl percepe dezvoltatorilor de software pentru achizițiile în aplicație și a postat o meme în care sugerează că este dispus ”să meargă în război” în loc să plătească acel comision, scrie News.ro.

CITEȘTE ȘI Licenseware finalizează o nouă rundă de investiții, în valoare de un milion de euro

Musk a mai sugerat că Apple a amenințat că va bloca Twitter din magazinul său de aplicații, deși nu a explicat de ce.

Spotify a depus anterior plângeri antitrust împotriva producătorului de iPhone-uri din Europa, iar Epic Games a dat în judecată Apple în Statele Unite în 2020.

De la cumpărarea Twitter luna trecută, Musk a dezvăluit planuri de a percepe utilizatorilor 8 dolari pe lună pentru verificarea pe platforma de socializare, pentru a-și spori profitabilitatea și a evita falimentul.

O reducere de 30% a abonamentului ar afecta mult planul.

Comisia Europeană a investigat dacă regulile Apple pentru dezvoltatorii de aplicații încalcă regulile sale după ce Spotify a depus un dosar antitrust împotriva Apple în 2019.

Apple riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri globală dacă va fi găsit vinovată de încălcarea normelor antitrust ale UE.

Luke Suddards, analist la firma de investiții Finimize, a declarat că Apple ”joacă un joc periculos” amenințând că va exclude Twitter din App Store.

”Dacă Twitter va fi exclusă, ar putea fi un alt proces în curs de dezvoltare.

L-am văzut pe Elon Musk folosind instanțele în mod eficient în timpul achiziției Twitter și nu ar fi surprinzător dacă ar urma aceeași strategie acum.”

CITEȘTE ȘI Irlanda amendează Facebook cu 265 de milioane de euro

La începutul acestei luni,

 » Aflați mai multe informații aici.