APS România propune un proiect industrial de amploare în Ploiești pe amplasamentul fostei fabrici 1 Mai

Societatea Upetrom 1 Mai S.A. a fost fondată în anul 1908 de către un grup de petroliști, având ca obiect repararea echipamentelor petroliere de foraj.

În perioadele antebelică și interbelică se dezvoltă și trece la producția de echipamente de foraj, iar după al doilea război mondial devine principalul furnizor de echipamente de foraj pentru statul român, iar în anii ‘70-’80 devine furnizorul major pentru țările din statele CAER, dar și pentru țările asiatice, în anul 1977 compania fiind pe locul 2 în lume la exporturile de utilaj petrolier.

În anul 2000 Upetrom 1 Mai este preluată de o companie petrolieră, ulterior întâmpinând dificultăți financiare.

Platforma industrială se regăsește în zona de sud a municipiului Ploiești, terenurile și clădirile deținute fiind în zona A a orașului, fiind delimitată de Bulevardul Petrolului la sud, strada Râfov la vest, străzile Gheorghe Petrescu, Jiului, Bulevardul București la est și calea ferată la nord.

Platforma Upetrom 1 Mai se află în vecinătatea Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, a Hipodromului, dar și a unor centre comerciale inaugurate recent, printre care patru din cei mai importanți retaileri de pe piața din România, dar și societăți ce au ca obiect de activitate producția sau logistica, beneficiind de acces facil la autostrada A3 și DN 1, aflate la o distanță de 5 km. Ambele asigură transportul atât către București, Constanța, dar și Brașov sau Arad, urmând a fi demarată construcția primului lot (Ploiești – Buzău) din autostrada A7 București – Siret, care va asigura legătura cu regiunea Moldovei, ieșirea spre Ucraina și interconectarea cu autostrada A8 Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

Totodată se bucură de acces la transportul feroviar, aflat la limita proprietății platformei, existând și cale de rulare internă ce poate fi conectată la infrastructura feroviară.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on