Arctic – Turcii aduc un gigant pentru fabrica din România ULTIMA ORĂ

Grupul turc Arçelik, proprietarul Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, a ajuns la un acord cu gigantul american Whirlpool pentru combinarea afacerilor europene, inclusiv a fabricilor din România, într-o nouă companie, cu vânzări de 6 miliarde de euro și peste 20.000 de angajați.

Ardutch B.V, o subsidiară deținută în totalitate de Arçelik, și subsidiara Whirlpool din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Whirlpool EMEA Holdings, au semnat un acord definitiv de contribuție pentru crearea unei noi afaceri de sine stătătoare în sectorul european al aparatelor electrocasnice.

Acordul vizează 38 de filiale europene ale Whirlpool și 9 unități de producție, situate în Italia, Polonia, Slovacia și Regatul Unit, precum și cele 2 unități de producție ale Arçelik din România și 25 de filiale europene ale grupului turc.

CITEȘTE ȘI MyRoomie își pregătește intrarea în România

Arçelik va deține 75% din compania rezultată, în timp ce Whirlpool va controla restul de 25%.

Separat, Whirlpool și-a dat acordul de principiu pentru vânzarea afacerii sale din Orientul Mijlociu și Africa către Arcelik.

Noua companie va avea vânzări anuale de aproximativ 6 miliarde de euro și peste 20.000 de angajați.

Acordul vizează 38 de filiale europene ale Whirlpool și 9 unități de producție, situate în Italia, Polonia, Slovacia și Regatul Unit, precum și cele 2 unități de producție ale Arçelik din România și 25 de filiale europene.

Știre în curs de actualizare

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on