Are de gând oare președintele Iohannis să-și lase propria țară să cadă în haos, în mod intenționat?

Autor: Dan Popa , radio-jurnalist

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 14:09

4861 citiri

Klaus Iohannis continuă să țină la fereastră un Cîț în rigor mortis, ca să-i ia pensia. Îmi amintesc că președintele era încrezător, atunci când l-a încurajat pe tânărul țepar de bănci să le dea palme după ceafă pluseriștilor, bazându-se pe faptul că aceștia nu vor putea riposta, pentru că nu se vor putea alia nici cu AUR și nici cu PSD, pentru a dărâma guvernul.

Iată însă că amândoi au avut modul de a afla că s-au înșelat groaznic. În politică, fiind arta compromisurilor, nu e rar ca două sau mai multe partide incompatibile doctrinar să se alieze temporar pentru un obiectiv comun. În cazul nostru, USR s-a aliat cu AUR și cu PSD pentru a da jos guvernul Cîțu, însă toate cele trei partide sunt de acord că nu au nimic în comun unele cu altele. Prin urmare, e inutil discursul făcut de Cîțu, cum că alianța cu AUR ar fi catastrofală pentru USR.

După ce a fost tras pe linie moartă, iată, Florin Cîțu a hotărât să se răzbune, golind visteria guvernului către primarii PNL și UDMR, fapt ce a atras furia primarilor din celelalte partide. Marcel Ciolacu chiar l-a amenințat pe premierul interimar cu o plângere penală pentru abuz în serviciu. Ar fi interesant de văzut dacă liderul social-democraților chiar va face asta, având în vedere că și PSD-ul a făcut același lucru atunci când era la putere și, deci, printr-o acțiune în instanță, s-ar putea crea un precedent nedorit pentru președintele celor trei trandafiri, care are în continuare ca prima datorie nu grija față de cetățeni, ci față de primarii săi flămânzi și plini de nevoi. La fel de interesant ar fi și cum ar reacționa Justiția,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on