Ascunzătoarea liderului mafiot Messina Denaro, percheziţionată de poliţie. Anchetatorii încearcă să afle cum a reuşit „Naşul” să nu fie prins timp de 30 de ani ⋆ Universul.net

Sursa; captură video

Parfumuri şi haine de firmă au fost găsite marţi într-un apartament despre care anchetatorii cred că a fost ultima ascunzătoare a şefului mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, în vârstă de 60 de ani, care a fost arestat luni în timp ce venise pentru tratament la o clinică medicală privată din Palermo, relatează Reuters şi AFP, citate de News.ro.

Messina Denaro a fost prins luni la Palermo după ce timp de 30 de ani reuşise să fugă de poliţie.

Apartamentul percheziţionat marţi este situat într-o clădire modestă din apropierea centrului localităţii Campobello di Mazara, un orăşel din provincia Trapani, din vestul Siciliei, aflat la doar câţiva kilometri de Castelvetrano, localitatea unde s-a născut Messina Denaro.

Campobello di Mazara este un orăşel cu 10.000 de locuitori. Acolo poliţia a percheziţionat o casă cu două etaje, aparent modestă, vopsită în galben. Naşul mafiot ar fi locuit însă acolo într-un apartament confortabil şi mobilat cu gust. În interior, anchetatorii nu au găsit arme, ci parfumuri şi haine scumpe.

Matteo Messina Denaro se prezentase vecinilor drept Andrea Bonafede. Avea o carte de identitate valabilă şi a pretins că este medic.

Acum, casa este supravegheată permanent de poliţie.

Se crede că locuinţa a fost folosită în mod continuu în ultimele săptămâni, dar anchetatorii caută în continuare şi alte locuri în care şeful mafiei şi-ar fi petrecut timpul.

„În acest caz, este o casă care ne permite să ne facem o idee despre cum trăia naşul – şi trăia bine”, a declarat procurorul din Palermo, Maurizio De Lucia.

Messina Denaro era cunoscut pentru gustul său pentru bunuri de lux, inclusiv pentru ochelari de soare şi haine scumpe. Poliţia a declarat că purta un ceas în valoare de 35.000 de euro atunci când a fost arestat.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on