ASF – Implementarea sistemului IT pentru monitorizarea pieței de capital românești se amână a doua oară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anulat, pentru a doua oară, o licitație care urmărea achiziționarea unui sistem de IT pentru modernizarea procesului de monitorizare a operațiunilor derulate pe piața de capital din România. Contractul a fost estimat la 1,765 milioane de lei, fără TVA.

“Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme. Procedura de achiziție va fi anulată în temeiul articolului 212, aliniatul (1), litera a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice: “Autoritatea contractantă are obligația de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziție publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă””, se arată într-un anunț al ASF.

O decizie similară a fost luată în toamna anului 2022. Detalii AICI.

La ambele proceduri au fost depuse oferte de către Scila AB (Suedia) și Web Win Group Net.

CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei caută consultant pentru o emisiune de obligațiuni de jumătate de miliard de lei. Titlurile vor fi listate la bursă

În caietul de sarcini, ASF susține că urmărește modernizarea și eficientizarea activității de supraveghere a pieței de capital în condițiile noilor reglementări europene și naționale (ex. MAR, MiFID II, Legea nr. 24/2017, Legea nr. 126/2018) prin implementarea și operaționalizarea unui program informatic care să asigure consolidarea capacității de monitorizare a activității de tranzacționare pe piața de capital din România, respectiv să se acomodeze la nivel tehnic și operațional legislația din domeniul abuzului de piață (ex. MAR) și al cerințelor de raportare a tranzacțiilor (MiFID II și MiFIR).

ASF reglementează și supraveghează piața asigurărilor, piața pensiilor private și piața de capital.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on