Asigurări – Un an dificil pentru fermierii români: peste 2.000 de avizări de daune, Dolj și Constanța au fost județele cele mai afectate INFOGRAFIC de schimbările climatice

Numărul de avizări de daune s-a dublat comparativ cu anul 2020, în timp ce numărul polițelor de asigurare emise a crescut cu circa 20-30%.

Aproximativ 40% dintre aceste daune au fost pentru riscul de grindină, diferența fiind reprezentată de alte riscuri asigurate, precum furtună și îngheț, dar și de riscurile din pachetul de reînsămânțare. Alte 90 de avizări au fost înregistrate pentru Suplimentul Index de secetă, unde au fost despăgubite în mod special zilele de caniculă la culturile de porumb și floarea soarelui, culturi afectate profund de zilele de caniculă, dar și de deficitul de precipitații de la finalul perioadei de vegetație, arată datele Agra Asigurări, societate dedicată exclusiv asigurărilor agricole.

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM – Pregătim ieșirea din criză.
Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu  Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Provocarea anului este reprezentată de daunele multiple ale culturilor de cereale, respectiv grâu și orz, cauzate de furtunile puternice de la sfârșitul lunii mai. Aceste culturi au fost puse la pământ în stadii diferite de vegetație, fapt ce a dus la distrugerea plantelor și pierderea de producție. La fel ca în anii precedenți, furtunile au afectat și culturile de primăvară, cele de porumb și floarea-soarelui, iar în aceeași măsură, și loturile semincere. Acestea au fost doborâte cu ușurință de vânturile puternice și chiar de grindină, în anumite regiuni geografice.

Topul celor mai afectate județe din România

Efectele imprevizibile generate de schimbările climatice s-au resimțit la nivelul întregii țări, însă regiunile din sud-estul României s-au confruntat cu cele mai numeroase daune în anul agricol 2021.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on