Asigurări – Vulnerabilitatea pieței

Piața asigurărilor din România a consemnat, în primul trimestru al acestui an, prime subscrise de 6,39 miliarde de lei, în creștere cu 13,6% față de nivelul atins în intervalul ianuarie – iunie 2020, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Industria locală de profil rămâne orientată spre activitatea de asigurări generale, ce deține o pondere de 79% (de la 81% la finele lunii iunie 2020) din totalul primelor subscrise de societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF.

Defalcat, asigurările generale (AG) au cumulat 5,05 miliarde de lei, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului anterior, iar polițele de viață (AV) au urcat cu peste 24% față de iunie 2020, la 1,34 miliarde de lei.

CITEȘTE ȘI City Insurance pierde în dosarul suspendării deciziei ASF privind înlocuirea șefilor companiei cu Fondul de Garantare a Asiguraților

Piața asigurărilor generale rămâne dominată de polițele auto, RCA și CASCO, care reprezintă aproximativ 71% din totalul primelor subscrise pe acest segment și 56% din totalul primelor subscrise de societățile de asigurări în intervalul ianuarie – iunie 2021.

Asigurările de sănătate au continuat să înregistreze o dinamică pozitivă și în primul semestru, cu un volum al subscrierilor de peste 284 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 8% față de intervalul ianuarie – iunie 2020, deținând o pondere de 4,45% în totalul primelor subscrise de societățile autorizate și reglementate de ASF.

Numărul contractelor în vigoare la finalul lunii iunie 2021 la nivelul întregii piețe a asigurărilor de sănătate se situa la 396.994, în creștere cu circa 14% față de numărul contractelor în vigoare la finalul semestrului I 2020.

Asigurările de garanții au înregistrat un volum al primelor subscrise de aproximativ 208 milioane lei în primul semestru al acestui an,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on