Asistenţi medicali, reţinuți pentru certificate false de vaccinare anti-Covid ⋆ Universul.net

Procurorii prahoveni au reţinut patru persoane în dosarul privind eliberarea în fals de certificate de vaccinare anti-COVID, trei dintre suspecţi fiind asistente medicale, transmite News.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a emis, la finalul mai multor ore de audieri, ordonanţe de reţinere pentru patru suspecţi în dosarul în care procurorii au făcut, joi, percheziţii în mai multe localităţi. Trei dintre persoanele reţinute sunt asistenţi medicali, iar acuzaţiile sunt de luare de mită, trafic de influenţă, fals informatic.

Procurorii împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au făcut joi 17 percheziţii domiciliare în judeţul Prahova, într-o cauză penală în care fac cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti COVID.

Activitatea vizează un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestor entităţi.

În dosar mai sunt vizate fapte de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on