Atacat de un urs sau de trei? Un fost maistru militar, vânător, e pe moarte

Duminică dimineață, un bărbat în vârstă de 71 de ani aflat la o partidă legală de vânătoare pe Fondul 33 – Gârcina/Almaș – a fost atacat de unul sau de trei urși, suferind leziuni extrem de grave. Informațiile nu sunt clare.Întreaga grupă de vânătoare a fost martora nefericitului eveniment și declară că victima este un armurier considerat trăgător de elită. Conform ziarpiatraneamt.ro, bărbatul ar fi fost atacat de trei urși. Datele din adevarul.ro arată că un singur urs l-ar fi sfâșiat. Cel mai probabil, a fost vorba despre o femelă cu pui.

Bărbatul a suferit leziuni grave, fiindu-i sfâşită pielea capului, având muşcături profunde pe coapse, mâini şi picioare. Echipajele medicale au fost solicitate la fața locului pentru a-l transporta la o unitate medicală însă din ceea ce declară martorii șansele de supraviețuire sunt extrem de mici.

Surse neofiale susţin că vânătorul, în momentul în care a fost atacat ar fi tras asupra ursului, dar nu a nimerit. Acest aspect urmează a fi stabilit de ancheta declanşată în acest caz.

„Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, în urma unui incident care a avut loc astăzi 17 octombrie, cu ocazia unei partide de vânătoare. Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din Gârcina, care participa la o vânătoare colectivă, autorizată, pe raza fondului cinegetic Cuejdi Almaş, gestionat de AJVPS Neamţ, ar fi fost atacat de un urs“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on