Atentatul de la Kabul, revendicat de gruparea Stat Islamic ⋆ Universul.net

Un kamikaze s-a detonat la intrarea sediului Ministerului afgan de Externe, la Kabul, unde era aşteptată o delegaţie chineză, un atac sinucigaş soldat cu cel şuţin cinci morţi şi 40 de răniţi, revendicat de către gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP, citată de News.ro.

”O explozie a avut loc pe drum, la Ministerul de Externe (…). Cinci civili au fost ucişi, iar un anumit număr de alţi civili a fost rănit”, a anunţat în faţa presei un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul, Khalid Zadran.

”Emiratul Islamic condamnă au astfel de atac. Autorii acestui act vor fi găsiţi şi pedepsiţi”, a ameninţat el.

Acest atac sinucigaş a fost revendicat miercuri seara, pe Telegram, de către gruparea Statul Islamic (SI).

Organul de propagandă al SI, Amaq, a anunţat că unul dintre membrii organizaţiei ”a reuşit să treacă de posturile de control” ale talibanilor, iar ”apoi şi-a detonat centura explozivă în mijlocul angajaţilor şi gărzilor de corp în timp ce ieşeau prin intrarea principală” a sediului ministerului, omorând mai multe persoane, ”inclusiv diplomaţi”.

Un şofer AFP care însoţea o echipă de jurnalişti ai agenţiei care realiza un interviu în sediul Ministerului afgan al Informaţiilor, situat peste drum de sediul Ministerului de externe, a asistat la explozie.

”Am văzut aproximativ 20-25 de victime. Nu ştiu câte dintre ele erau moarte sau în viaţă”, declară acest şofer, Jamshed Karimi.

”Aşteptam în maşină, când am văzut un bărbat cu un Kalaşnikov pe umăr şi care purta un rucsac. El a trecut pe lângă maşina mea, iar după cîteva secunde a avut loc o detonare, L-am văzut pe acest bărbat aruncându-se în aer”, a declarat el.

Geamul din spate al vehiculului în care se afla şoferul a fost spart de suflul exploziei,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on