Atenționarea USR: plafonarea prețului la energie lovește cumplit în cei care au mai multe proprietăți și în chiriași

USR susține că legea votată de coaliția PSD-PNL pentru plafonarea plafonarea prețurilor la energie îi va afecta grav pe toți oamenii care stau în chirie. Cetățenii care au mai multe proprietăți nu vor putea beneficia de plafonarea prețurilor la energie pentru fiecare loc de consum pe care îl dețin.Vor trebui să aleagă un singur loc, iar în celelalte locuințe vor plăti prețul din contract, susține USR, care cere corectarea de urgență a legii.

“Este inadmisibil felul în care PSD-PNL au înțeles să dea legi împotriva oamenilor pe care altfel clamează că îi ajută. După ce Marcel Ciolacu ne asigura la televizor că nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei/kWh, vedem cum mai dau o lovitură celor care dețin mai mult de o locuință. Astfel, proprietarii vor fi nevoiți să dea declarații la furnizori, iar chiriașii vor trebui să stea pe drumuri pentru a-și actualiza adresa de reședință pentru a nu plăti facturi explodate la energie. Și asta în mijlocul iernii deoarece aceste noi prevederi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. USR a încercat printr-un amendament să elimine aceste nedreptăți, dar acesta a fost respins”, a declarat Cristina Prună, vicepreședintele al comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților.

În cadrul dezbaterilor din parlament, USR a propus un amendament pentru a corecta ordonanța de urgență dată de guvern. Concret, USR a propus ca fiecare român să beneficieze de un preț plafonat pe primii 255 kWh indiferent de consum sau de numărul de proprietăți.

Sursa: g4media

 » Aflați mai multe informații aici.