Au exploadat ratele la BCR, Raiffeisen și alte bănci: Românii trebuie să știe adevărul. Ar fi moral să protejați și interesele celor care, crezând în cele discutate cu banca, au contractat apartamente

Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/expresie-faciala-conexiune-apropiere-tehnologie-3784391/

Ramona Ioana Bruynseels a reacționat după ce ratele românilor au explodat, chiar de la începutul anului 2023.

„Tinerele familii își pot pierde avansurile plătite pentru locuințe din cauza practicilor discutabile ale băncilor. Românii trebuie sa știe adevărul: ratele legate de IRCC au crescut cu 60 la sută fata de ianuarie 2022. Cei care plateau 1000 de lei pe lună anul trecut au ajuns acum sa plateasca aproape 1600 de lei!!!

ROBORUL a început să scadă, parcă în batjocura celor care, disperați, au ales IRCC pentru calcularea ratelor lunare. Scăderea nu e însă mare. HAOS TOTAL PE BANII TINERILOR! Băncile încep să refuze creditarea celor care în urma creșterii IRCC de la 1 ianuarie nu se mai încadrează cu salariile. Sau să le ceară oamenilor avansuri mai mari. Vorbim aici și de multe tinere familii, înscrise în programul Prima Casă. De unde să dea mai mult?!? Iar dacă nu o fac și nu mai primesc creditul, cei care au apucat să achite dezvoltatorilor parte din prețul locuinței, riscă să nu își mai recupereze toți banii plătiți.

Deci, stimați domni bancheri, ce facem?!? Așa cum protejați interesele băncii, ar fi moral să protejați și interesele celor care, crezând în cele discutate cu banca, au contractat apartamente si case cu dezvoltatorii! Le-ați spus oamenilor ce se poate întâmpla dacă crește IRCC? Dvs știați că IRCC va crește. Cât ați ținut creditele în analiză?!? Cei care au primit oferte în decembrie – rămân acestea valide? Și, mai ales, ce facem cu TINERII CARE RISCĂ SĂ NU ÎȘI MAI RECUPEREZE BANII DE LA DEZVOLTATORI?!? STAT ROMÂN, ce faci in sprijinul familiilor aflate in aceasta situatie?!? Când începi discuția serioasă cu băncile?”, a fost mesajul transmis de Ioana Ramona Bruynseels.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on