Austria cedează și ridică toată restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19

scris astăzi, 15:42

Autoritățile austriece nu vor mai cere persoanelor care intră în țară să prezente dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau că au trecut prin boală, conform unei modificări a reglementărilor care urmează să intre în vigoare de luni.

Turiștii nu vor mai trebui, de asemenea, să prezinte un test negativ pentru COVID-19, potrivit ordinului privind intrarea în țară actualizat vineri seara de Ministerul austriac al Sănătății, arară Agerpres.

CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Teoretic, persoanele care intră în țară provenind din teritorii clasificate drept zone cu variante de virus ar fi supuse unor condiții, însă lista cu țările pentru care se aplică aceste reguli este în prezent goală.

Austria este una dintre țările care au aplicat cele mai dure politice anti-COVID.

Anterior, însă, Guvernul austriac a anunțat suspendarea legii privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, la doar o lună după intrarea acesteia în vigoare, datorită periculozității mai scăzute generate de varianta Omicron a noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria, o măsură inedită la nivelul Uniunii Europene (UE) și care a suscitat o opoziție puternică în rândul unei părți a populației austriece.

Afla mai multe despre
coronavirus
austria
vaccinare  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on