Austria: Nevaccinații – amenințați cu lockdown, conform noilor planuri ale guvernului

scris astăzi, 11:23

Persoanele nevaccinate în Austria sunt amenințate cu un potențial lockdown dacă situația în unitățile de terapie intensivă ale țării se agravează, conform noilor planuri guvernamentale, relatează DPA.

“Suntem pe cale să ne împiedicăm de o pandemie a celor neprotejați”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg după o reuniune de criză, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Schallenberg a exclus un lockdown pentru cei care au fost vaccinați sau recuperații după COVID-19. El și-a exprimat speranța că planurile vor trimite un semnal.

Sunt încă prea mulți “cei care ezită și procrastinează”, a notat el, referindu-se la persoanele care nu și-au făcut planuri de vaccinare.

Situația în secțiile de terapie intensivă este în mare parte stabilă, în ciuda creșterii recente a numărului de noi infecții.

Aproximativ 220 de paturi la terapie intensivă sunt ocupate în prezent de pacienți cu COVID-19. Dacă acest număr va urca la 600, Austria va ajunge în faza cinci a planului său, care necesită restricții masive de circulație pentru cei nevaccinați.

Ministrul sănătății Wolfgang Mueckstein a declarat că Austria se află în prezent în prima fază, deci “ne uităm foarte departe în viitor”.

Incidența pe șapte zile în țară este de puțin sub 230 de noi infecții la 100.000 de persoane.

Aproximativ 62% din populația eligibilă a Austriei a fost pe deplin vaccinată.

Campania de vaccinare a țării a stagnat în ultimele săptămâni, cu doar câteva mii de doze administrate în unele zile.

Afla mai multe despre
austria
lockdown  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on